Spanning en stress
Hou je haaks ...
Zet je schrap ...
Laat je niet kennen ...
Slapeloze nachten ...
Malen ...
Je poot stijf houden ...
Op je tenen lopen ...
Te veel op je nek nemen ...
Prikkelbaar zijn ...
Je gebroken voelen ...

... het gaat je letterlijk niet in je kouwe kleren zitten!

Ontdek hoe het anders kan
Leer weer

... op je gemak te zitten
... tot rust te komen
... tot jezelf te komen
... in je element te zijn
en te leven en bewegen vanuit je vitale kracht.


Spanning en stress: Wat doe je er tegen? Hoe ga je er mee om?

Iedereen kent wel periodes met veel spanning en stress. Je bent dan prikkelbaar en moe, maar hebt moeite om te ontspannen en echt tot rust te komen. Je zit niet lekker in je vel. Uitdrukkingen als ‘zet je schrap’, ‘hou je haaks’ spreken boekdelen. Je laat je letterlijk ‘niet kennen’.

Als zo’n stress-periode te lang duurt kun je vaak de spanning in je lijf ook ’s nachts niet meer loslaten. Je hebt moeite om in te slapen, of je valt als een blok in slaap maar bent na een paar uur weer klaarwakker. Hoe dan ook: je komt niet uitgerust je bed uit. Iedere nieuwe dag begin je met minder energie, waardoor alles wat je moet doen je meer moeite en inspanning kost. Je raakt oververmoeid, en belandt in een neerwaartse spiraal.

Alle spanning in je lijf maakt je extra kwetsbaar voor pijntjes en blessures, en kan op den duur leiden tot meer stress-gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, hyperventilatie, RSI, en burn-out.

"Alle energie die je lichaam gebruikt
om verkrampt te zijn
is verloren energie"

Met haptonomische coaching of met haptotherapie ontdek je hoe het anders kan. Ontdek je hoe je – door het contact met je gevoel te herstellen – weer tot rust en in balans kunt komen (en weer beter gaat slapen!) Hoe je vanuit je vitale kracht beter kunt omgaan met spanning en stress, en met ‘lasten’ in de breedste zin van het woord: met fysieke belasting, maar ook met werk- en prestatiedruk, conflictsituaties, verantwoordelijkheden, verdriet, boosheid en pijn.

Wil je meer weten, of een gratis kennismakingsconsult? Neem vrijblijvend contact op.

Contact!