Praktisch Mediteren

 

Meditatie brengt ontspanning en rust in je hoofd en in je lijf. Je wordt je meer bewust van je gevoel, je gevoelens en van je gedachten. Daarbij leer je om zonder oordelen jezelf en je gevoelens te accepteren. Het maakt je helderder en je traint je concentratievermogen. Het helpt je beter om te gaan met spanning en stress, het geeft je meer energie en brengt balans en harmonie in je leven. Vanuit stilte, rust en ruimte kom je tot nieuwe ideeën, en oplossingen voor problemen en kan creativiteit weer gaan stromen. Je komt meer in contact met jezelf, leert jezelf beter kennen, waardoor je steeds meer kunt leven zoals bij jou past.

Heb je nooit gemediteerd, maar zou je het wel willen proberen?
Heb je gemediteerd, maar is het in het slop geraakt?
Denk je dat het niets voor jou is, maar ben je wel nieuwsgierig?

In zes lessen van 1½ uur leer je stapsgewijs hoe je meditatie op je eigen wijze praktisch kunt toepassen in je dagelijks leven. Ook op de fiets, onder de douche en op je werk dus. De lessen zijn gebaseerd op Haptonomie en Mindfulness.

In de regio Beverwijk, Heemskerk, Wijk aan Zee (en niet al te ver daarbuiten) worden het hele jaar door regelmatig cursussen gegeven, en kunnen op verzoek cursussen georganiseerd worden.

Cursusinformatie:
Omdat de groepen niet te groot zijn (6 - max. 10/12) is er ruimte voldoende voor individuele aandacht. De opbouw van de cursussen is gelijk, maar hoe het zich ontwikkelt is uiteraard afhankelijk van de deelnemers en de interactie. Er zijn dus geen twee cursussen hetzelfde. Mede daardoor, maar ook doordat ieder mens zijn eigen ontwikkeling doormaakt, is de cursus herhaalbaar: je ontdekt, ervaart en leert altijd weer nieuwe dingen. De cursus is geschikt voor iedereen die zich erdoor aangesproken voelt. Er worden geen overtuigingen uitgedragen, en er is volledige ruimte voor iedere deelnemer om op geheel eigen wijze met het gebodene aan de slag te gaan. Ieder op zijn/haar eigen tijd en eigen manier.

Laagdrempelig:
De kosten zijn bewust laag gehouden (€ 87,-), zodat de cursus voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Mocht dit toch nog bezwaarlijk zijn en wil je graag meedoen, neem dan contact met me op!

Als je wilt kan de eerste les een gratis proefles zijn, waarna je beslist of je de rest van de cursus mee wilt doen.

De cursussen kunnen in principe overal gegeven worden, mits er zowel animo als een geschikte locatie is. Een niet al te kleine woonkamer – bij jou thuis? – kan al genoeg zijn. Ook incompany cursussen en workshops zijn mogelijk. (Zie: Haptonomie in bedrijf)

De cursussen lopen waar mogelijk synchroon en starten ieder jaar in januari, februari, april, juli, september en oktober. In de zomermaanden is er ook een cursus op het strand van Wijk aan Zee.Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe cursussen? Meld je dan aan voor de mailinglist.

Contact!